Бум на обирите през лятото- как да защитим жилището си от крадци

Техника, бижута и пари продължават да са хит за крадците през лятото. В най-отпускарския месец, столичните апаши се командироват по морето, но на тяхно място идват гастрольори от провинцията, които влизат в домовете, докато стопаните им спят.

Бандата крадци може да наброява от три до десет души, в зависимост от това колко добре охранявано е жилището и какво ценно могат да измъкнат от него. Според статистиката на СДВР, на всеки 24 часа в столицата се извършва обир на дом или офис. Времето, необходимо за престъплението е от 3 до 5 минути. Осем банди действат на територията на София, отчитат от сектор „Кражби“ към СДВР. В повечето случаи апашите влизат в апартаментите само след внимателно проучване какво могат да отмъкнат от тях. Краде се от всички квартали, без изключение.

Според проучването на австрийския производител на обков Maco, над 80% от взломните прониквания стават през прозорците, а не през входните врати. Бързо, безшумно и сигурно. Само 8 секунди са необходими за отварянето на един PVC профил. Статистиката показва, че почти всички нахлувания стават възможни с помощта на най-обикновена отвертка. Ако действа по поръчка и знае какво търси, един добър обирджия ще си свърши работата за пет минути. Ако влезе без предварителна информация, ще му отнеме не повече от десет минути, за да се ориентира какво да вземе.

И докато някои по-заможни българи хвърлят луди пари за обзавеждане с модерна охранителна техника, то има решение, което е достъпно за джоба на всеки българин. Това са антивзлом системите за PVC дограма. Според европейските изисквания за сигурност на обкова WK3 клас е основна защита срещу използването на физическа сила и обикновени лостови инструменти. Прилага се едно от най-модерните решения за заключване, съществуващи на пазара – хай секюрити (high security). Професионалната система „анти-взлом“ с монтиране на до 14 точки за сигурност, не позволява отварянето да бъде извършено дори с щанга. Допълнителните осигурителни елементи, които се монтират дават надежност и здравина в затварянето на прозорците, а професионално извършения монтаж гарантира отлично функциониране на крайния продукт.

Защитата на дограмата се състои в осигуряването на най-слабите й места (точки на проникване). Монтажът се извършва на място, независимо от PVC профила на системата. Уникалното при монтиране на секюрити механизмите за PVC дограма е, че дори прозореца или вратата да са отворени на двуосов механизъм, те пак остават заключени на няколко места, без шанс да бъдат отворени отвън. Антивзлом механизмите могат да бъдат единствената 100% процентова сигурност на дома или офиса Ви, всичко останало като резета, райбери и техните производни са неестетична и ненадеждна притурка към дограмата Ви. Противовзломният обков е напълно съвместим с всички PVC профили, дори те да са на повече от 10 години. Обковът се монтира на различен тип прозорци, независимо дали формата им е стандартна или нестандартна. Успешно може да се приложи дори за входни и балконски врати.

И не забравяйте, че алармените системи и антивзлом системите могат да предпазят жилището или офиса Ви от кражба и грабеж, но понякога щетите са толкова големи, че е непосилно да се посрещнат разходите за ремонт и ново обзавеждане. Затова  за да сте финансово обезпечени при настъпване на непредвидени събития, Ви препоръчваме да сключите и имуществена застраховка.  Само така ще имате пълна защита за Вашия дом, офис или търговски обект.

За повече информация относно системите за сигурност:

www.antivzlom.com
office@antivzlom.com

2 Comments

 1. Отговор

  Тази информация, че само за няколко секунди могат да отворят прозорец е доста обезпокоителна. Определено в днешно време имам нужда от повече сигурност в дома ни, за да го почувстваме като наша крепост. И аз трябва да се замисля за такива системи, по-добре рано отколкото късно! Добре е, че могат да се монтират на всякакви профили, а не трябва да сменяме дограма, че си е доста голям разход и нерви.

  • D&R Ltd.

   Отговор

   Определено в днешно време технологиите са напреднали много. За съжаление, нищо не може да ни предпази на 100%. Застраховката на дома също е още един вариант за защита. Тя няма да спре набезите на крадците, но застрахователят ще възстанови направените разходи за ремонта на жилището и за възстановяване на загубеното имущество. За повече информация- https://www.dnr.bg/?page_id=1691

Leave Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *